Regelmatig onderhoud aan rails en wielen is iets waar niemand onderuit komt, maar het is vaak wel een ondergeschoven kindje.
Door stof in de lucht, olie en rookvloeistof van de stoomlocomotieven, maar zeker ook door reeds smerige wielen raakt de rails vervuild en raken ook de nog “schone” wielen in zeer korte tijd verontreinigd.
Het is vaak schrikbarend hoe veel vuil en vet er in korte tijd op de rails terecht kan komen, zeker wanneer er volop wordt “gestoomd”.
Door vervuilde rails en aangekoekt vuil op de wielen gaan treinen slechter rijden en kunnen er detectie problemen ontstaan.
Het is daarom van belang dat zowel rails als wielen regelmatig worden gereinigd.

Een heel praktisch hulpmiddel item hierbij is de welbekende “railgum” verkrijgbaar bij elke modelspoorwinkel. Hiermee zijn de rails in een oogwenk weer blinkend schoon.
Wanneer de rails wat moeilijker toegankelijk zijn, bijvoorbeeld door bovenleidingmasten, tunnels of andere obstakels is het raadzaam om wat meer te investeren en naar een railreinigingswagen uit te kijken.

Zo heeft Herkat bv een vloeistof reinigingswagen in het assortiment, maar met name de LUX stofzuiger- en borstelwagen scoren goede resultaten. Ook van andere fabrikanten zijn inmiddels schoonmaak- en poetswagens in de handel.

Daarnaast zijn schone wielen ook essentieel om vervuiling vanuit die hoek te voorkomen.
Dit is meestal een wat lastige en tijdrovende klus, maar met een beetje wasbenzine op een doekje vliegen zelfs de plakken vuil zo van de wielen af.
Het is echter wel raadzaam om voor de zekerheid indien mogelijk de wielen even uit het chassis te verwijderen aangezien enkele kunststoffen mogelijk licht aangetast kunnen worden.
Ook hier heeft LUX een oplossing voor gevonden met een zg “wielenreiniger”.
Een vernuftige doch eenvoudige oplossing waarmee relatief eenvoudig de wielen van een complete stam wagens gepoetst kunnen worden zonder dat deze van de rails behoeven te worden afgenomen.
Ervaring heeft trouwens wel uitgewezen dat dat alleen geldt voor “aangeslagen” wielen.
Wanneer de plakken zich eenmaal op de wielen hebben gevormd, is het te laat voor de wielenreiniger en zullen ze echt met de hand moeten worden schoongemaakt.

Kortom, regelmatig onderhoud van rails en wielen voorkomt dat de boel teveel vervuild zodat de trein na een dag al op plakken vuil rijdt. Met het schoon houden van de wielen van eigen materieel zullen de clubgenoten je dankbaar zijn.

Maandag 9 augustus 2004
Terug naar “Tips & Trucs”