Zelfbouw Grasmaster

Wie kent hem niet. De Noch “Gras-Master”. Een mooi apparaat maar een stevige prijs, ca. € 150,=

Een klein beetje handige klusser maakt zelf een soortgelijk apparaat voor een bedrag van maximaal € 10,=.  Ja voor een bedrag van ongeveer € 10,= maak je iets waarmee je nagenoeg hetzelfde resultaat kunt bereiken op je modules !!!

In de bouwmarkt, het tuincentrum, bij Blokker, of waar dan ook kopen we een elektrische vliegenmepper voor het luttele bedrag van ca. € 3,= a € 4,= . Daarna neem je het ijzeren theezeefje van moeders wat niets kost als je geen nieuwe of te bezorgen, anders koop je dit ding voor ca. € 5,= in de winkel.

Als je de twee onderdelen hebt ga je voorzichtig bij de vliegenmepper het handvat met de elektronica scheiden van de mepper, zie fig. 1

Dan ga je het theezeefje doorzagen net onder het zeefje, zie fig. 2.

Als je dit hebt gedaan monteer je het zeefje in het handvat van de vliegenmepper en soldeer je een voedingsdraad van de vliegenmepper aan op het zeefje. De andere draad van de vliegenmepper verleng je met ca. 0,50 m¹ en voorzie je aan het uiteinde van een krokodillenklemmetje. Je voert deze draad door een te boren gaatje in het handvat naar buiten. Als dit is gelukt heb je je eigen “gras-master” zie fig. 3.

Als dit alles klaar is kan je beginnen met je “gras-master” . Je gaat op je module, waar je het gras wilt aanbrengen witte houtlijm aanbrengen en je brengt in de natte lijm een spijker of schroef aan en verbind deze spijker of schroef met het krokodillenklemmetje aan je “gras-master”. Dan doe je in het theezeefje de vezeltjes van Noch of welke leverancier dan ook en zet je “vliegenmepper” / “gras-master” aan en zie het resultaat. Als je klaar bent verwijder je de spijker of schroef en je hebt een pracht gazonnetje. Het resultaat wordt beter als je eerst de ondergrond groen schildert en daarna de lijm en het gras aanbrengt.

Ron Schouten.
Dinsdag 07 juli 2009

Terug naar “Tips & Trucs”